Шестима души се заразиха с паразит, известен като мозъчни червеи“,

...
 Шестима души се заразиха с паразит, известен като мозъчни червеи“,
Коментари Харесай

Шестима души са имали „мозъчни червеи“ след ядене на мечешко месо

 

Шестима души се заразиха с паразит, прочут като „ мозъчни червеи “, откакто ядоха незадоволително сготвено месо от черна мечка или друга храна, имала допир със същото месо, предава The Independent.

През май 2022 година 9-членно семейство се среща в Южна Дакота, Съединени американски щати, и яде кебап от месо на черна мечка и зеленчуци. В началото на същия месец мечката е била убита в Канада.

По съвет на ловец мъж от фамилията замразява месото в домакински фризер за 45 дни, " с цел да убие паразитите ". След това фамилията размразява месото и го пече на скара със зеленчуците.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Въпреки това месото не е било досготвено, когато е било сервирано.

Месеци по-късно, хората яли мечешко месо, отиват при лекари и в лечебни заведения със признаци, съответстващи на паразитната зараза – трихинелоза.

Снимка: iStock

29-гоидишен мъж се e появил в болница през юли 2022 година, а признаците му били температура, обриви, подути очи и високи равнища на бели кръвни тела. Оказва се, че това било второто му хоспитализиране и четвъртия път, в който търси лекарска помощ. Едва тогава загатнал, че е ял мечешко месо.

Трихинелозата е рисково заболяване в огромен % от болните води до гибел и е мъчно за диагностициране. При слаба инвазия то протича по-слабо, леко или безсимптомно. При по-тежките форми признаците на заболяването са от страна на стомаха и червата, мускулатурата и прояви на интоксикация. Признаците от страна на стомаха стартират 2-4 дни след зарязаването, с гадене, повръщане, диария, коремни болки.

В Съединени американски щати 90% от случаите са поради консумация на сурово мечешко. Оказва се, че паразитите не били убити във фризера и се оказали устойчиви на минусовите температури.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР